Jens Eybye

ole.kramer@profibermail.dk

Salg og opkøb af
fast ejendom

Hulvej Privatskoles bestyrelse. arbejdsgiver og sparringspartner

På Hulvej privatskole har vi en professionel bestyrelse, som er skolens overordnede ledelsesorgan. Bestyrelsens ansvar kan præciseres som det strategiske ansvar, det økonomiske ansvar og ansvaret for at fastholde, fortolke og udvikle skolens og børnehavens værdigrundlag.

Det betyder at den samlede bestyrelse har rollen som/med;

• arbejdsgiver
  • tilsyn af skole og børnehave
  • sparringspartner i henhold til strategi og den daglige ledelse

For at bestyrelsen kan leve op til den opgave, kræver det at bestyrelsen har en bred sammensætning af kompetencer.

Som medlem af bestyrelsen forventes det, at man så vidt det er muligt deltager i alle møderne og bidrager aktivt med viden og sparring indenfor det kompetencefelt, man som bestyrelsesmedlem er valgt på.

Bestyrelsen har ikke ansvar for den daglige drift.

Det er vigtigt, at du som bestyrelsesmedlem kan adskille forældrerollen og bestyrelsesrollen, da bestyrelsen ikke drøfte enkeltsager, som er daglig drift og ikke tager udgangspunkt i egne børn. Bestyrelsesarbejdet er ulønnet.

Det indebærer en bestyrelsespost

Som en del af skolens bestyrelse, vil det kræve din deltagelse ved de 5-6 årlige møder, samt hvis der indkaldes til ekstraordinære møder. Hvert møde tager omkring 3 timer og vil ofte være placeret i tidsrummet fra 17.00 til 21.00.

Imellem møderne skal bestyrelsesmedlemmerne påregne arbejde eller forberedelser til næste mødeaktivitet. Ud fra bestyrelsesmedlemmernes kompetencer vurderes der, hvor det giver mening at deltage og yde sparring – også ud over de obligatoriske mødeaktiviteter. Det kan være deltage i f.eks.:

• Økonomiudvalg
  • HR/rekrutteringsudvalg
  • Marketing/kommunikation udvalg
  • Bygningsudvalg
  • Bestyrelsesrepræsentant der deltager i FIO ved Børnehave Hulvej privatskole

Niveauet af deltagelse varierer alt efter behov.

Det har bestyrelsen arbejdet med i 2020

Nogle fokusområder vil være gennemgående i bestyrelsesarbejdet som økonomi, udvikling, strategi mm. Andre områder vil variere fra år til år.

I 2020 har bestyrelsen særligt haft fokus på følgende områder:

• Udvikling af skolen, mht. fx plads kapacitet med opkøb og istandsættelse af nye bygningen
  • Bidrager med sparring på skolens værdier – faglighed, fællesskab og bevægelse
  • Drøftelse af trivsel hos skolens personale
  • Løbende gennemgang af skolens økonomi og tilpasning
  • Løbende sparring på håndtering af Covid 19

Udvid dit netværk, og vær med til at tegne retningen

Selvom bestyrelsesarbejdet har stort fokus på, hvad bestyrelsesmedlemmerne kan gøre for skolen, så er der også meget, du som medlem selv kan opnå. Bestyrelsesarbejdet giver dig mulighed for at bidrage til udviklingen af Hulvej Privatskole, og indsigt i hvordan en moderne privatskole drives. Desuden vil du få et godt netværk blandt de andre forældre /bestyrelsesmedlemmer. Bestyrelsen arbejder professionelt og fagligt, derfor vil du kunne hente sparring og inspiration fra de andre medlemmer i forhold til de projekter, I arbejder på. Det er ikke kun udviklende for skolen, men også for de enkelte bestyrelsesmedlemmer, der supplerer hinandens kompetencer og faglighed.

Nye bestyrelsesmedlemmer søges i 2021

I 2021 fratræder 2 af bestyrelsens medlemmer der post, hvorfor vi søger nye medlemmer. Vi søger medlemmer der kan bidrage inden for et eller flere områder. Du kan f.eks. have kompetencer og viden omkring:

• Strategi – værdigrundlag
  • Rekrutteringserfaring
  • Marketing/kommunikation
  • Generel ledelse

Har du spørgsmål til bestyrelsens arbejde og evt. interesse i at bidrage, er du velkommen til at kontakte næstformand Ann Cathrine på 29 42 83 08 eller aclebech@yahoo.com

Næste dato ukendt
Åbent hus omlagt til video-præsentation, som du kan få tilsendt. Se mere her.