værdigrundlag

Hulvej Privatskoles kerneværdier er faglighed, fællesskab og bevægelse. Disse kerneværdier er kimen i vores arbejde og tilgange.

Vision og mission

Vores vision er at skabe et miljø, hvor den enkelte udvikler fundamentet for et rigt og aktivt liv.

Vores ambition er, at alle børnehavens og skolens børn og elever oplever fællesskabet. Herigennem udvikler de faglige og sociale kompetencer, der giver dem det bedst mulige afsæt for deres videre læringsrejse og dannelse.

Vores mission er at skabe robuste individer, der har viden og evner til at mestre livet.

Vores vigtigste formål er at skabe faglige og sociale rammer for børn og unge, der gør, at de udfordres, udvikles og kontinuerligt bygger på deres viden og kompetencer. Deres faglige og sociale kompetencer skal lede frem mod, at de bliver i stand til at træffe for dem de rigtige valg og aktivt indgå i lokale, nationale og globale fællesskaber.

kerneopgaven

Kerneopgaven for undervisningsområdet er med et positivt og reflekteret menneskesyn at danne og uddanne alle skolens elever personligt, fagligt og socialt til livet i et demokratisk samfund efter grundskolen.

kerneopgaven

Kerneopgaven for undervisningsområdet er med et positivt og reflekteret menneskesyn at danne og uddanne alle skolens elever personligt, fagligt og socialt til livet i et demokratisk samfund efter grundskolen.

Faglighed

Vi betragter høj faglighed som grundlaget for at udvikle børn og unge, der gennem livet kan reflektere, tage stilling, prioritere, undersøge og tage ansvar. Vi ønsker, at elevere kan anvende deres faglige fundament i videre uddannelse, i samfundet og i verden, men også i deres personlige liv.

Vi vægter at være en skole, hvor medarbejderne prioriterer høj og alsidig faglighed, og hvor der er høje ambitioner samt tillid til alle elevers evner og ressourcer.

Vi arbejder for, at trivsel og læring følges tæt ad. Positive oplevelser med læring fremmer trivsel og trivsel øger lysten til at lære.

For at styrke høj faglighed fokuserer vi på konkrete tiltag, der skaber en læringskultur, hvor både elever og lærere udvikler sig og trives.

.

LÆS MERE
  1. Lav klassekvotient

En lav klassekvotient er med til at sikre et læringsmiljø, hvor eleverne kan opnå både faglig og social udvikling. En lav klassekvotient gør det muligt for læreren at observere og støtte eleverne mere individuelt, hvilket bevirker tidlig indsats i forhold til faglige og sociale udfordringer. Dette skaber et miljø, hvor eleverne føler sig set og inkluderede og fremmer deres engagement og lyst til at deltage aktivt i undervisningen.

 

  1. Tydelig klasseledelse

Effektiv klasseledelse er fundamentet for at skabe en tryg og forudsigelig undervisningsramme, hvor eleverne ved præcis, hvad der forventes af dem. Ved at arbejde med klare strukturer skabes der et læringsmiljø, hvor eleverne kan føle sig trygge. Forudsigeligheden giver plads til engagement og fordybelse i egen læring.

 

  1. Tydelige læringsmål og differentieret undervisning

Det er afgørende, at læringsmålene er klart definerede og forståelige, så eleverne har en fast retning og et konkret mål at arbejde hen imod. Differentiering af undervisningen er en kerneværdi i den pædagogiske tilgang. Undervisningen tilpasses til de enkelte elevers faglige niveau, så både stærke og  udfordrede elever får mulighed for at opleve succes og faglig progression. Dette skaber et inkluderende læringsmiljø, hvor alle elever kan udvikle sig ud fra deres individuelle forudsætninger.

 

  1. Ressourcecenteret

Ressourcecenteret fungerer som en støttefunktion for elever, der har behov for ekstra hjælp inden for læring, social udvikling eller adfærd. Gennem specialpædagogiske indsatser eller målrettet faglig støtte tilgodeses den enkelte elevs specifikke behov. Ressourcecenteret er også god støtte for lærerne i forhold til vejledning og inspiration til arbejdet med elever, der på den ene eller anden facon har brug for støtte. Vejledere i skolens ressourcecenter har fokus på at arbejde forebyggende og med tidlige indsatser på alle klassetrin.

 

  1. Teamsamarbejde

Teamsamarbejde vægtes højt. Teamsamarbejde på tværs af fag og årgange skaber kontinuitet og sikrer, at eleverne mødes med ensartede pædagogiske mål og værdier. Dette bidrager til, at eleverne oplever sammenhæng og mening i deres skolegang, hvilket understøtter deres faglige og sociale udvikling.

 

  1. Kompetenceudvikling

I en verden, hvor samfundets krav og forventninger til undervisningen er i konstant udvikling, er løbende kompetenceudvikling for det pædagogiske personale afgørende. Ved at deltage i kurser, uddannelser og workshops holder det pædagogiske personale sig opdateret vedr. nyeste faglige og pædagogiske tendenser og teknologiske fremskridt, hvilket styrker deres professionelle virke.

 

  1. Digitale og analoge læringsmidler

I undervisningen anvendes både digitale og analoge læringsmidler for at skabe en balanceret og effektiv undervisning. Digitale læringsmidler giver mulighed for selvstændig læring i elevens eget tempo. Samtidig spiller analoge redskaber en vigtig rolle, da de understøtter læringen på flere niveauer. Denne kombination bidrager til elevernes fysiske og mentale sundhed ved at begrænse skærmtiden.

 

  1. Forældresamarbejde

Forældrene spiller en uundværlig rolle i forhold til elevernes faglige, sociale og personlige udvikling. Der arbejdes for at sikre en løbende kommunikation, hvor forældrene løbende holdes informeret om deres barns faglige, sociale og personlige fremskridt. Ved forældremøder, skole-hjem-samtaler og den løbende kommunikation fokuserer vi på, hvordan familien kan støtte elevens læring og motivere til at eleven opnår sit fulde potentiale såvel fagligt, socialt som personligt.

 

  1. Fokus på trivsel

Trivsel er en integreret del af vores skoletilbud, da elever, der føler sig trygge, i trivsel og værdsatte, har større overskud til at engagere sig fagligt. Ved at tænke trivsel og faglighed sammen, skaber vi de bedste betingelser for elevernes læring samt sociale og personlige udvikling.

 

Fællesskab

Vi er en skole, som vægter fællesskabet højt i alle dets forskellige former. Målet er, at eleverne lærer at indgå i forskellige fællesskaber, hvor de opøver evner som tolerance, lydhørhed og fleksibilitet. Det er vores ønske og bestræbelser, at alle oplever at høre til og føler sig trygge og accepterede.

Et sundt skolefællesskab fremmer ikke kun akademisk eller erhvervsuddannelsesmæssig succes. Et sundt skolefællesskab har også indvirkning på elevernes trivsel og personlig udvikling, så de herigennem bliver styrket i at kunne mestre eget liv og til at kunne indgå i et demokratisk samfund.

Vi arbejder kontinuerligt med tiltag, der er med til at styrke et sundt og inkluderende fællesskab.

LÆS MERE
  1. Almen pli.

Vi værdsætter et skolemiljø, hvor almen pli og respekt for hinanden er grundlaget for trivsel og tryghed i fællesskabet.

Det forventes, at der løbende på alle klassetrin arbejdes med, at alle elever på Hulvej Privatskole praktiserer almen pli og som minimum følgende:

  • Hilser på alle dem, man møder på sin vej skoledagen igennem
  • Smiler tilbage, når andre smiler til en.
  • Ser folk i øjnene, når de taler til en.
  • Svarer pænt, når folk taler til en.
  • Undlader at bagtale og hviske om andre.

 

  1. Trivselsplaner og workshops

Vores trivselsplaner og workshops hjælper eleverne til at udvikle sociale færdigheder og styrker det sunde fællesskab.

Alle klasser og klassetrin arbejder med specifikke trivselsplaner, som følges op af regelmæssige workshops og aktiviteter, der f.eks fokuserer på sprog, respekt og konflikthåndtering. Workshops kan være faciliteret af lærere eller eksterne trivselskonsulenter og kan inkludere emner som digital trivsel, empati og samarbejde.

 

  1. Venskabsordninger

Der etableres venskabsordninger, hvor ældre elever får ansvar for yngre elever. Dette styrker tolerance og ansvarsfølelse hos de ældre elever, og giver de yngre elever en større følelse af tryghed og tilhørsforhold.

 

  1. Valgfag og bloktimer.

Valgfag og bloktimer giver eleverne mulighed for at forfølge deres interesser på tværs af klasser og årgange, hvilket styrker relationerne mellem eleverne og giver undervisere et indblik i elevernes yderligere færdigheder og interesser.

Vi tilbyder et bredt udvalg af valgfag og bloktimer, der giver eleverne mulighed for at arbejde sammen på tværs af klasser og lære af hinanden. Dette skaber et dynamisk læringsmiljø og fællesskab på tværs af klassetrin, hvor eleverne får mulighed for at dyrke deres passioner og udvikle nye færdigheder i fællesskab.

 

  1. Morgensang og kulturtime

Morgensang og kulturtime er faste indslag, som samler eleverne og styrker vores fælles identitet.

Morgensang har fokus på fællessang og korte oplæg.

Kulturtimernes fokus kan f.eks være kulturelle emner, kunst, aktuelle begivenheder eller værdier.

 

  1. Traditioner og fællesarrangementer.

Skolens traditioner og fællesarrangementer skaber en stærk sammenhængskraft for elever, ansatte og forældre.

Året igennem afholdes der traditionsrige fællesarrangementer; juleklippedag, juleafslutning, fastelavn, skolefest, forårsfestival, idrætsdag og motionsdag.

 

  1. Ture ud af huset og lejrture.

Gennem ture ud af huset og lejrture skaber vi fælles oplevelser, som styrker sammenholdet og opbygger relationer på tværs af klassetrin, grupper og på klasseniveau.

Dette kan inkludere naturoplevelser, historiske ture eller kulturelle besøg, hvor eleverne arbejder sammen i hold og lærer at løse opgaver i nye rammer. Eller ture, hvor det frie samvær prioriteres.

 

  1. Elevråd

Elevrådet er elevernes mulighed for at få indflydelse og bidrage aktivt til skolens fællesskab og trivsel.

Elevrådets medbestemmelse kan være i form af aktiviteter og øvrige tiltag. Der afholdes elevrådsmøder med voksenstøtte, hvor eleverne kan drøfte ideer og præsentere dem for ledelsen. Dette giver eleverne medansvar og erfaring med demokratisk deltagelse.

 

  1. Kontaktforældre

Kontaktforældre spiller en vigtig rolle i samarbejdet mellem skole og hjem. Kontaktforældrenes fornemste opgaver er at støtter op om klassens fællesskab og trivsel.

Kontaktforældre arrangerer sociale sammenkomster for både forældre og elever uden for skolens rammer. Det kan fx være klassefester, udflugter eller temadage, der understøtter klassens trivsel og samarbejde.

 

 

 

Fællesskab

Vi er en skole, som vægter fællesskabet højt i alle dets forskellige former. Målet er, at børnene lærer at indgå i forskellige fællesskaber, hvor de opøver evner som tolerance, lydhørhed og fleksibilitet. Det er vores ønske og bestræbelser, at alle oplever at høre til samt at føle sig trygge og accepterede.

De ansatte har ansvar for at skabe rammer for sunde fællesskaber for børnene – samt faglige, kollegiale fællesskaber.

Bevægelse

Vores ønsker om bred faglighed og udvikling indebærer fokus på bevægelse. Det kommer til udtryk ved forskelligartede former og tilgange til bevægelse, hvor eleverne oplever glæde ved bevægelse, leg og idræt samt udfordres motorisk.

Vi prioriterer tiltag, der styrker elevernes glæde ved bevægelse og samtidig understøtter fysisk og social trivsel.

LÆS MERE
  1. Bloktimer

I 0.klasse har eleverne 8 bloktimer, som er fordelt på fire forskellige fag:

Motorik, Musik og bevægelse, Krea, Udeliv.

I 1.-3. klasse har eleverne 8 bloktimer om ugen, hvor de er blandet på årgangene. Timerne er fordelt på fire fag:

Musik og bevægelse, Boldbasis, Motorik og spring, Udeliv

På mellemtrinet 4.-6.kl. har eleverne tre nye obligatoriske fag som bloktimer. Disse tre fag er: Håndværk/design, Boldspil, Spring/rytme. Eleverne har også obligatorisk idræt samt svømning på 4. og 5. årgang.

I obligatorisk idræt tages udgangspunkt i elevernes motoriske udvikling. Der tilrettelægges en undervisning, der tilgodeser den enkelte elev. Der laves forløb, der tilgodeser forskellen på piger og drenge. Gennem differentieret undervisning forsøges det  at tillære eleverne nye færdigheder og kompetencer såvel kropsligt som socialt.

  1. Valgfag

Eleverne skal på 7.-10. årgang have ét valgfag, og der er fag inden for mange forskellige områder som f.eks. boldspil, drama, billedkunst, håndværk og design, opvisningshold (spring eller rytme), yoga. Udbuddet af valgfag vil variere fra år til år.

  1. Obligatorisk idræt 4.-10.kl.

I obligatorisk idræt tages udgangspunkt i elevernes motoriske udvikling. Der tilrettelægges en undervisning, der tilgodeser den enkelte elev. Der laves forløb, der tilgodeser forskellen på piger og drenge. Gennem differentieret undervisning forsøges det at tillære eleverne nye færdigheder og kompetencer såvel kropsligt som socialt.

  1. Fælles arrangementer med fokus på bevægelse

0.-10.kl deltager i skolens årligt tilbagevendende idrætsdag og motionsdag.

 

Kom til Åbent Hus

Hør mere om vores værdier og det, vi står for, til Åbent Hus.

Dagen vil bl.a. byde på en rundvisning af vores elever, oplæg ved skolelederen samt mulighed for at stille spørgsmål. 

Kom til Åbent Hus

Hør mere om vores værdier og det, vi står for, til Åbent Hus.

Dagen vil bl.a. byde på en rundvisning af vores elever, oplæg ved skolelederen samt mulighed for at stille spørgsmål.