Hvilke fag har man i 10. klasse?

Overvejer du at tage 10. klasse, og er du nysgerrig på, hvilke fag man skal have?

Når du vælger 10. klasse, siger du ja til et skoleår, hvor der er mere frie rammer i forhold til at sammensætte skoledagen, end du kender det fra de mindre klassetrin. Hos Hulvej Privatskole har vi grebet den mulighed, og vores fokus er at fylde din rygsæk med oplevelser, rejser og nye venskaber, samtidig med vi også sørger for at gøre dig dygtigere og give dig tid til fordybelse.

De traditionelle fag i 10. klasse

I 10. klasse vil du blive undervist i fag som dansk, engelsk, matematik, fysik/kemi og biologi. Du vil også have valgfag, hvor du kan vælge at fordybe dig i et bestemt emne eller fag.

De traditionelle fag i 10. klasse er ens på alle skoler, og de er med til at gøre dig klar til dit fremtidige uddannelsesvalg. Derfor vil vi ikke gå i dybden med beskrivelser af dem – du kender dem allerede fra tidligere klassetrin. Det særlige hos os er, at vi i løbet af skoleåret arbejder med fire overordnede temaer på tværs af alle fagene, som hver især strækker sig over et par måneder. Temaerne er kultur, identitet og fremtid, livsstil og idealer samt før og nu.

Valgfag i 10. klasse

På Hulvej Privatskole har du mulighed for at vælge valgfag som f.eks. filmværksted, drama, spring, band, yoga, spil og udeliv. Vores udbud af valgfag ændrer sig løbende, men vi sørger altid for at have en bred vifte af fag, der kan udfordre dig og give dig nye perspektiver på verden omkring dig.

Vi ønsker at give dig mulighed for at prøve kræfter med fag og emner, du måske ikke tidligere har stiftet bekendtskab med, så du kan udforske dine interesser og dit potentiale.

Oplevelser og rejser i 10. klasse

Hos os er fordybelsesdage og rejser en vigtig del af undervisningen. Vi tror på, at det bedste læringsmiljø skabes, hvis man også er opmærksom på at kigge ud af klasseværelset og undersøge og være nysgerrig på den verden, vi alle sammen skal indgå i et samspil i. Derfor tager vi på rejser og ekskursioner, hvor der er mulighed for at opleve verden på en helt ny måde.

Vi har tidligere været i Berlin, Rom og London på studieture, hvor vi har oplevet historie, kultur og samfund på en helt anden måde, end man kan gennem studiebøgerne.

10. klasse på Hulvej Privatskole er med andre ord mere end bare fag. Det er et år fyldt med oplevelser, der vil udfordre dig og give dig mulighed for at lære en masse om dig selv og verden omkring dig.

Er du klar til at prøve noget anderledes og spændende, og ønsker du et år fyldt med oplevelser og nye venskaber? Så er Hulvej Privatskole det rette valg for dig.